Mzdové srovnání pomohlo k ověření konkurenceschopnosti odměňování v brněnských Teplárnách

26. 03. 2021 / Mzdy a pracovní doba

Městská společnost Teplárny Brno, a. s., která zásobuje teplem brněnské domácnosti, potřebovala ověřit konkurenceschopnost svých mezd na trhu práce. Využila k tomu produkt Mzdový benchmarking od TREXIMY.

„Zajímá nás mzdové srovnání naší společnosti v rámci Jihomoravského kraje i celé ČR,“ vysvětluje důvod, proč Teplárny Brno opakovaně využily produkt Mzdový benchmarking, Ing. Hana Žitníková, MBA, vedoucí personálně-správního a mzdového oddělení. Výsledek mzdového srovnání v Teplárnách pomohl zejména s náborem nových pracovníků. „Chtěli jsme zjistit, zda námi nabízené mzdy jsou konkurenceschopné v rámci kraje. Potvrdili jsme si některé konkrétní pozice, u kterých jsme si nebyli jisti s nastavením výše nabízené mzdy,“ doplňuje Ing. Žitníková a dodává, že konkurenceschopnost odměňování v podniku se ve mzdovém srovnání potvrdila.

Mzdový benchmarking, který srovnává mzdy v rámci ČR, kraje i konkrétních pozic, umožňuje firmám i organizacím získat přehled o konkurenceschopnosti mezd i platů na trhu práce, ale přináší také další výhody. „Získaná data jsme využili při náboru nových pozic a dále jsme je také použili při vyjednávání mzdové oblasti kolektivní smlouvy s odborovou organizací,“ upřesňuje klientka.

Dlouhodobá spolupráce a odbornost konzultantů TREXIMY

Na základě spokojenosti s produktem si mzdový benchmarking personálně-správní a mzdové oddělení objednalo v letošním roce znovu. Tentokrát především pro revizi motivačního a mzdového systému, kterou v letošním roce budou Teplárny Brno rovněž realizovat s TREXIMOU. Podle Ing. Žitníkové mají v městské společnosti s TREXIMOU dobré zkušenosti nejen v rámci produktu Mzdový benchmarking, ale také při práci na dalších projektech.

Klientka oceňuje, že má ke každému projektu vždy dostatek informací a také výhody, které přináší dlouhodobá spolupráce. „Spolupracujeme delší dobu, proto konzultanti TREXIMY naši společnost velmi dobře znají a všechny konzultanty, se kterými jsem spolupracovala, uznávám jako odborníky,“ chválí tým TREXIMY klientka. Spolupráci hodnotí celkově kladně a oceňuje proaktivní přístup, konstruktivnost navrhovaných řešení a jistotu, že společný projekt je vždy dotažen do zdárného konce.

Potřebujete si také ověřit, zda jsou platy ve vaší společnosti konkurenceschopné nebo získat data pro vyjednávání s odborovou organizací? Kontaktujte nás a zjistěte, jaké jsou možnosti přináší mzdový benchmarking pro váš podnik.